Rólunk

A romániai magyarság szülőföldön maradásának és egzisztenciális biztonságának egyik legfontosabb feltétele a fenntarható gazdasági fejlődés és munkahelyteremtés hosszútávra szóló alapjainak létrehozása. Ezt felismerve született meg 2016 évben egy gazdaságfejlesztési stratégia, amely első lépésként, a Maros megyei, azon belül is a Maros-mezőségi magyar lakta területek gazdasági megerősítését szolgálja.

A stratégia kidolgozói és Magyarország Kormánya egyöntetűen azt tűzték ki célul, hogy úgynevezett pilot programként induljon el egy szórványközösséget célzó támogatási rendszer. Ennek a támogatási rendszernek a működtetésére és a későbbi programok összehangolására hoztuk létre a PRO ECONOMICA ALAPÍTVÁNYt, melynek legfőbb célja, hogy tudományos és műszaki kutatásokra alapozva javítson a romániai családok életszínvonalán, a gazdasági, társadalmi, kulturális és vallási életfeltételek fejlesztésével; valamint pénzügyi és morális támogatást nyújtson, az Alapítvány által meghatározott pályázati kritériumoknak megfelelő családok részére.

Igazgatótanács

Cenzor