Sajtóközlemény - Erdélyi Mentorprogram

2023. április 25.

Már lehet jelentkezni az Erdélyi Mentorprogram 3. évadáraIdén minden eddiginél hosszabb, tartalmasabb és gyakorlatorientáltabb vállalkozásfejlesztési és hálózatépítési programsorozatra várja az erdélyi vállalkozókat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Pro Economica Alapítvány szakmai partnerével, a Design Terminallal. A hat hónapig tartó Erdélyi Mentorprogramra május 2-ig lehet jelentkezni mentoroknak és mentoráltaknak egyaránt.

2020-ban indította el a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Pro Economica Alapítvánnyal közösen az Erdélyi Mentorprogramot, szakmai partnerségben a Design Terminal innovációs ügynökséggel.

A Mentorprogram célja, hogy helyi nagyvállalkozók bevonásával és képzésével közösen segítsék a kezdő vállalkozókat. A programnak köszönhetően több száz mentorált fejlődését gyorsította fel ez a közösség megsokszorozva a vállalkozói közösségen belüli együttműködéseket is.

2023-ban immár harmadik alkalommal indul el az Erdélyi Mentorprogram, melyre a szervezők várják a mentorok és mentoráltak jelentkezését. Az elmúlt két évben egy igazán összetartó vállalkozói közösség alakult ki a programnak köszönhetően Erdélyben, mely jelenleg több, mint 220 főt számlál.

Az Erdélyi mentorprogram 3. évadához május 2-ig lehet csatlakozni egy online regisztráció kitöltésével:

 Regisztráció mentoroknak:

https://forms.gle/T81KivXn3hi9MLKB8

Regisztráció mentoráltaknak:
https://forms.gle/kpYd1cv3PBRj7drg7

Az Erdélyi mentorprogram 3. évadát a szervezők kisrégiós eseményekkel, valamint a visszajelzésekre válaszoló képzés struktúrával bővítették, amely keretében online és jelenléti eseményeken is részt vesznek majd a vállalkozók. Május 10-én indul a mentorképzés egy online alkalommal, majd 18-án, a hivatalos nyitóalkalmon indul hivatalosan útjára a képzéssorozat.

A képzés ebben az évben a korábbinál is gyakorlatorientáltabb lesz, és többek között céglátogatások teszik majd teljessé a hasznos szakmai és közösségépítő programokat. A programsorozat során több ponton is visszavárják az előző évek alumni vállalkozóit is.