Közlemény - gépek/eszközök/tenyészállatok/ültetvények leszállítása

2020. április 02.

A Pro Economica Alapítvány kérésének eleget téve, a székelyföldi mezőgazdasági de minimis támogatási programban résztvevő beszállítók többsége megválaszolta a gépek/eszközök/tenyészállatok/ültetvények leszállítására vonatkozó kérdéseinket. Ezúton is köszönjük azon cégek együttműködését, akik válaszoltak. A lista itt érhető el: https://www.proeconomicaalapitvany.ro/…/ProEconomica_beszal…

A beérkezett válaszokat összesítve, ezúton tájékoztatjuk pályázóinkat az alábbi fontos tényezőkről:

- a támogatási program felhívásának értelmében, a pályázó felel a közte és az általa választott beszállító között kötött szállítói szerződés tartalmáért, és az abban foglalt határidőkért. Az Alapítvány igyekezett a kezdetek óta a beszállító cégeket informálni arról, hogy a pályázatok végső elszámolási határideje 2020. június 30. A végső beszámolók benyújtásához és a helyszíni ellenőrzések lefolytatásához szükséges a gépek/eszközök/tenyészállatok/ültetvények ezen dátum előtti leszállítása, mivel csak így lehetséges a támogatás elszámolása.

- a beérkezett beszállítói válaszokból kiderül, hogy a leszerződött gépek/eszközök/tenyészállatok/ültetvények nagy része már kiszállításra került, valamint kitértek a jelenlegi járványügyi helyzetre és a miatta életbe lépő korlátozásokra, amelyek esetleg befolyásolhatják az eredetileg vállalt szállítási határidőket. Minden cég biztosította az Alapítványt és egyben a pályázókat is, hogy igyekeznek soron kívül és kiemelten kezelni a program keretében vállalt kötelezettségeiket! Egyetlen választ adó beszállító sem nyilatkozott olyan helyzetről, hogy fel kellett volna függesztenie a leszállítást vagy olyan mértékű késésről, ami veszélyeztetné az elszámolási határidő betartását.

A fentiek értelmében, kérjük a pályázóinkat, hogy szállítási kérdéseikkel forduljanak a beszállítókhoz!

A Pro Economica Alapítvány csapata a továbbiakban is azért dolgozik, hogy a megkezdett és a tervezett programjainkat sikeresen le tudjuk bonyolítani és elérjük azon célunkat, miszerint a támogatások által könnyebbé tegyük a szülőföldön való boldogulást!

Mindenkinek további jó munkát és bő termést kívánunk!