Anunț - livrarea echipamentelor/utilajelor/animalelor de prăsilă/plantațiilor

2 aprilie 2020

Ca urmare a solicitării Fundației Pro Economica, furnizorii din cadrul programului de minimis în agricultură din județele Covasna, Harghita și Mureș au răspuns la întrebarea noastră referitoare la livrarea echipamentelor/utilajelor/animalelor de prăsilă/plantațiilor. Mulțumim firmelor care au colaborat cu noi. Lista poate fi accesată aici: https://www.proeconomicaalapitvany.ro/…/ProEconomica_beszal…

Rezumând răspunsurile primite, dorim să informăm pe această cale beneficiarii proiectelor despre următoarele aspecte importante:

- în conformitate cu apelul de proiect, beneficiarul finanțării răspunde pentru conținutul și termenele incluse în contractul de vânzare-cumpărare dintre beneficiar și furnizorul ales de acesta. Fundația a informat furnizorii de la bun început despre faptul, că termenul limită pentru finalizarea proiectelor este data de 30 iunie 2020. Pentru depunerea raportului final și efectuarea verificărilor la fața locului este absolut necesară livrarea echipamentelor/utilajelor/animalelor de prăsilă/plantațiilor până la această dată, deoarece în caz contrar decontarea finanțărilor este imposibilă.

- din răspunsurile primite de la furnizori se precizează faptul, că majoritatea echipamentelor/utilajelor/animalelor de prăsilă/plantațiilor a fost deja livrată. Totodată au menționat, că actuala situație a pandemiei, precum și restricțiile legate de aceasta, ar putea influența termenele de livrare asumate inițial. Furnizorii au asigurat Fundația și beneficiarii, că fac tot posibilul pentru a trata cu prioritate obligațiile asumate în cadrul acestui program. Nici unul dintre furnizorii care au răspuns solicitării Fundației nu a declarat, că ar exista situații, în care ar fi nevoiți să suspende livrarea, sau întârzieri care ar pune în pericol termenul de decontare al finanțărilor.

Având în vedere cele de mai sus, rugăm beneficiarii proiectelor, să contacteze furnizorii în legătură cu orice întrebare legată de livrări!

Echipa Fundației Pro Economica lucrează în continuare pentru derularea cu succes a proiectelor deja începute și a celor planificate, și pentru a-și atinge obiectivul de a încuraja rămânerea agricultorilor în țară, bucurându-se de siguranța existențială.

Vă dorim spor în continuare și să aveți parte de rod bogat!